Tarvitsen apua välimuistin ja evästeiden tyhjentämiseen verkossa

Kun käytät selainta, tietyt tiedot verkkosivustoilta tallentuvat välimuistiin ja evästeinä. Jotkut ongelmat korjataan poistamalla ne.

• Evästeet ovat tiedostoja, jotka luodaan vieraillessasi verkkosivustoilla. Ne parantavat selaamisen käyttökokemusta tallentamalla verkkotiedot.
  • Web-sivujen osat, kuten kuvat, tallennetaan välimuistiin, jotta ne latautuvat nopeammin, kun seuraavan kerran vierailet sivulla.

Välimuistin tyhjentäminen ja evästeiden poistaminen tarkoittaa:

• Jotkut verkkosivustojen asetukset poistetaan. Jos olet esimerkiksi kirjautunut sisään, sinun on kirjauduttava sisään uudelleen.
  • Jos olet ottanut synkronoinnin käyttöön Chromessa, pysyt kirjautuneena synkronoitavaan Google-tiliin, jotta tiedot voidaan poistaa kaikilta laitteilta.
  • Jotkut verkkosivustot voivat näyttää hitaammin, koska sisältö, kuten kuvat, on ladattava uudelleen.

Näin voit tyhjentää välimuistin ja evästeet eri selaimissa:

Chrome

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Klikkaa kolmea pistettä oikeassa yläkulmassa.
  3. Napsauta "Lisää työkaluja"   > "Poista verkkotiedot".
  4. Valitse aikaväli yläreunasta. Tyhjennä kaikki valitsemalla Acros the Ages.
  5. Valitse "Evästeet ja muut verkkosivuston tiedot" ja "välimuistissa olevat kuvat ja tiedostot" -valintaruudut.
  6. Klikkaa Tyhjennä tiedot.

Firefox

1. Avaa Firefox tietokoneellasi.
  2. Napsauta oikeassa yläkulmassa olevaa kuvaketta.
  3. Valitse "Historia" > "tyhjennä edellinen historia"
  4. Valitse aikaväli ja varmista, että "Evästeet" ja "Välimuisti" on valittu. Poista muut valinnat, jos et halua tyhjentää kaikkea.
  5. Napsauta "Poista"

Safari

1. Avaa Safari tietokoneellasi
  2. Napsauta päävalikossa omenan vieressä "Safari" ja valitse "tyhjennä historia".
  3. Valitse aikaväli
  4. Napsauta "tyhjennä historia"

Edge

1. Avaa Microsoft Edge tietokoneellasi.
  2. Napsauta Suosikit > Historia .
  3. Valitse historia Valitse Tyhjennä historia.
  4. Valitse tiedot ja tiedostotyypit, jotka haluat poistaa tietokoneeltasi. Voit esimerkiksi poistaa selaushistorian ja evästeet, mutta säilyttää automaattisen täytön ja salasanan historian.
  5. Napsauta "Poista".